Az alábbiakban ingyenes tőzsdei tananyagainkat olvashatja. Ha szeretne többet is megtudni a a pénzügyi világról és az arra épülő tőzsdei kereskedésről, igényelje teljes ingyenes tananyagunkat e-book formájában. Ehhez mindössze az oldal alján található űrlapot kell kitöltenie és munkatársaink a lehető leghamarabb küldik Önnek a további tananyagokat.

1. Mi az a Devizapiac

A devizapiac az a piac, ahol a különböző országok központi bankjai által kibocsátott devizák, vagyis fizetőeszközök iránti kereslet és kínálat találkozik. Egyszerűbben, ezen a piacon értékelődnek a devizák árfolyamai. A devizapiaci kereskedés során egy devizát veszünk meg egy másikért cserébe az aktuális árfolyamon, ami a piac véleményét tükrözi.

Tovább

2. Ki Tőzsdézhet?

A hatalmas forgalom és technikai háttér miatt régen csak a nagyobb pénzügyi intézmények vagy befektetési házak voltak képesek arra, hogy érdemben részt vegyenek a tőzsdei kereskedésben. Mára azonban bárki képes lehet a tőzsdén kereskedni, ehhez csak egy számítógépre, internetkapcsolatra és minimális kezdőtőkére van szüksége.

Tovább

3. Tőkeáttét, avagy hogyan lehet kis tőkével is kereskedni?

A közgazdaságtanban a tőkeáttét az a kölcsönzött tőke vagy pénzügyi instrumentum, amely segítségével egy befektetés hozamát növeljük, vagy pedig a tartozás mennyisége, amivel a vállalkozó szervezet eszközeit finanszírozza.Korábban már volt szó arról, hogy minimális kezdeti tőkével is el lehet kezdeni kereskedni.

Tovább

4. Hogyan kereshetünk pénzt a devizapiacon

A devizapiac működése nagyon hasonló az értékpapírokkal való kereskedéshez, így ha már van tapasztalata valakinek az egyikben, könnyen megérthető a másik is. A devizapiaci kereskedés célja, hogy az egyik devizát elcseréljük egy másikra a számunkra pozitív árfolyamváltozás reményében.

Tovább

5. Mi az a értékpapírpiac, és mik azok a részvények?

Ahhoz, hogy megértsük, mik azok a részvények és hogyan kereskedhetünk velük, először tisztáznunk kell az értékpapírpiac fogalmát. Az értékpapírok valamilyen jogot megtestesítő papírok, ez lehet jog például jövőbeni pénzáramlás birtoklására(kötvények) vagy üzleti részesedésre(részvények), tehát a részvény is értékpapír. Ezen a piacon saját pénzünket értékpapírra váltjuk annak reményében, hogy azok hozama magasabb jövőértéket képvisel majd, mint pénzünk vagy annak alternatív kamata.

Tovább

6. Merre megy majd az árfolyam

Mostanra láthatóvá vált, hogy a tőzsdei kereskedés során spekulatív jelleggel első sorban az árfolyam változásainak van kitéve tőkénk, ezért amennyiben tudjuk, merre fog menni egy adott instrumentum árfolyama, jelentős nyereséget tudunk elérni.

Tovább

7. Kockázatkezelés és a stop loss fogalma

A tőzsdei kereskedés során ahhoz, hogy nyereséget érjünk el, kockázatot kell vállalni, ezért fontos a kockázat megfelelő menedzselése. Ez azt jelenti, hogy az esetleges veszteségeket minimalizáljuk, míg a profitot maximalizáljuk. Szerencsére ehhez ma már nem kell egész nap a számítógép mellett ülni, csupán egy úgynevezett stop loss megbízást kell alkalmazni..

Tovább

FEL