Mostanra láthatóvá vált, hogy a tőzsdei kereskedés során spekulatív jelleggel első sorban az árfolyam változásainak van kitéve tőkénk, ezért amennyiben tudjuk, merre fog menni egy adott instrumentum árfolyama, jelentős nyereséget tudunk elérni.

Ahhoz, hogy előre tudjuk vetíteni az árfolyamokat, különböző piacelemzési módszerek állnak rendelkezésünkre, amik alapján kereskedni tudunk. Ezek:

  • Fundamentális elemzés
  • Technikai elemzés

Fundamentális elemzés: Ennél az elemzéstípusnál az alapvető gazdasági folyamatokat vizsgáljuk, azoknak hatásáról alkotunk véleményt. Általában hosszabb gazdasági trendeknél érdemes alkalmazni. Ilyen lehet például a jegybank monetáris politikájának iránya vagy a nominális horgony és az inflációs várakozások alakulása.

Technikai elemzés: A technikai elemzés szerint a fontos információk alapvetően beépülnek a piacba,
így a legfontosabb tényező mindig az ár. Ennek megfelelően olyan árszinteket keresünk, ahol a múltban megfordult az árfolyam vagy reakciót mutatott. Fontosabb eszközök itt a trendvonalak, árszintek és japán gyertya alakzatok.

Ezeket az elemzési típusokat mindig összhangban, együtt használjuk! Az árak alakulásának megértéséhez meg kell ismernünk a tőzsdén népszerűbb grafikontípusokat is.

previous_button_v3

next_button_v3
FEL